U SJEDIŠTU ALIJANSE

Bećirović za "Avaz" nakon sastanka sa Stoltenbergom: Moramo stabilizirati političke prilike, generalni sekretar NATO-a je vrlo čvrsto iskazao podršku BiH

Želim reći da je bio vrlo sadržajan i ohrabrujući sastanak za sve dobronamjerne građane BiH

Bećirović: Sastao se sa Stoltenbergom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Nerma Ajnadžić

8.4.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se s generalnim sekretarkom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

"Avaz" je bio na licu mjesta, u sjedištu NATO-a u Briselu, gdje je sastanak i održan, kao i najavljena press konferencija.

Poslane su poruke podrške našoj državi na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u, a Bećirović je govorio za "Avaz" u zgradi NATO-a.

- Dozvolite mi, prije svega, da iskažem poštovanje i zahvalnost generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu na pozivu da posjetim sjedište NATO-a. Želim reći da je bio vrlo sadržajan i ohrabrujući sastanak za sve dobronamjerne građane BiH - rekao nam je Bećirović.

Dodao je da su na sastanku razgovarali o dosadašnjem NATO putu BiH, postignutim rezultatima, ali i, kako je naglasio, narednim koracima koje BiH mora napraviti.

- I na samom sastanku, ali, kao što ste mogli primijetiti, i na press konferenciji ovdje u Briselu, generalni sekretar NATO-a je vrlo čvrsto iskazao svoju spremnost, kao i spremnost NATO saveza da čvrsto podrži nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH. 

U tom smislu, mislim da je veoma važno da stabiliziramo političke prilike u BiH i da se okrenemo zaista našem putu ka evropskim i euroatlanskim integracijama - poručio je Bećirović za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.