AVAZ NA LICU MJESTA

Midhat Gušo, brat napadnutog povratnika u Višegrad: Neki scenariji se ponavljaju od 1992., neka se stide počinioci

Kako saznajemo, radi se o Marku Simeunoviću, vozaču načelnika Opštine Višegrad

Gušo: Bio sam u policiji. A. Bajramović

Alen Bajramovic

1.2.2024

Nakon vijesti da je njegov brat Bahrudin teško povrijeđen u napadu u utorak kasno navečer Midhat Gušo došao je iz Austrije, gdje živi i radi. Na licu mjesta, ispred salona u naselju Bikavac u Višegradu, ne uspijevajući sakriti emocije gledao je tragove saprane krvi na asfaltu.

Načelniku žao

- Teško mi je, jer se neki scenariji ponavljaju od 1992. godine. Ono što tada nisu uspjeli pojedinci pokušavaju sada i neka se stide počinioci koji su ovo napravili – kazao nam je Midhat.

U Višegradu je posjetio i načelnika Opštine Mladena Đurevića i Policijsku stanicu u ovom gradu, kako bi pokušao saznati detalje i dokle je stigla istraga. Neki od odgovora koje je dobio je da je Midhat bio pijan i da je pao sa stepenica.

- Ako može čovjek koji padne sa stepenica da ima desetak udaraca po glavi, onda ne znam šta da kažem. Posjetio sam načelnika, glavu kuće. Kaže da mu je žao. Priče onih koji su ga našli je da je navodno pao, pa je pitao ko ga je gurnuo. Bio sam u policiji, ljudi rade svoj posao i sve ide svojim tokom ako se politika ne umiješa – dodaje Midhat Gušo.

Podsjetimo, Bahrudin Gušo, povratnik u Drinsko kod Višegrada, napadnut je u utorak nešto prije ponoći ispred salona gdje je održano okupljanje lokalnih privrednika. Pozvan je na ovaj događaj u svojstvu predsjednika mjesne zajednice u kojoj živi.

U međuvremenu, policijski službenici Policijske stanice Višegrad identificirali su osobu iz Višegrada, koja se sumnjiči da je nanijela teške tjelesne povrede Bahrudinu Guši.

Pretučeni Bahrudin. A. Bajramović

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo „teške tjelesne povrede“, te ovlastio policijske službenike da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja i dokazivanja navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici su 31.01.2024. godine identifikovali i pronašli lice M.S. iz Višegrada nad kojim je u službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena kriminalistička obrada. Dalji rad je u toku – saopćeno je iz Policijske uprave Foča.

Bez oglašavanja iz Općine

Kako saznajemo, radi se o Marku Simeunoviću, vozaču načelnika Opštine Višegrad. Iz Opštine se još nisu oglasili o ovom događaju.

- Na tom skupu prišao mu je Simeunović i rekao mu da on tu nije poželjan. Kao i svi ostali, Bahrudin je snimao muziku, ovaj mu je pokušao oteti mobitel i tu su se malo preporekli. Kad je krenuo kući, izašao je i udario ga s leđa. Na tom skupu je bio i državni ministar Staša Košarac – kazao nam je odbornik u SO Višegrad Muamer Sofović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.