VIŠEGRAD

Policija potvrdila pisanje "Avaza" o napadu na povratnika Bahrudina Gušu: Vrši se kriminalistička obrada nad napadačem

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je događaj kvalifikovao kao djelo "teške tjelesne povrede"

Uhapšen napadač. MUP RS

S. S.

1.2.2024

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad identifikovali su lice iz Višegrada, a koje se sumnjiči da je dana 30.01.2024. godine oko 23:45 sati nanijelo teške tjelesne povrede licu inicijala G.B. iz Višegrada.

- Policijsku stanicu Višegrad obavijestio je dežurni ljekar Doma zdravlja Višegrad da je u njihovu službu pristupilo lice G.B. s povredama koje je po njegovoj prijavi zadobio 30.01.2024. godine oko 23:45 sati od strane njemu nepoznate osobe ispred salona u mjestu Bikavac, opština Višegrad.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo „teške tjelesne povrede“ te ovlastio policijske službenike da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja i dokazivanja navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici su 31.01.2024. godine identifikovali i pronašli lice M.S. iz Višegrada nad kojim je u službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena kriminalistička obrada. Dalji rad je u toku - naveli su iz PU Foča.

Podsjećamo, kako je ranije objavio portal "Avaza", napadnut je povratnik Bahrudin Gušo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.