BOSNALIJEK - REZULTATI

Bosnalijek nastavlja rast prihoda i modernizaciju proizvodnih kapaciteta

Bosnalijek je jedna od rijetkih kompanija koja kontinuirano plasira prepoznatljive proizvode na nova tržišta

Bosnalijek nastavlja rast prihoda i modernizaciju proizvodnih kapaciteta. Bosnalijek

Marketing

20.5.2024

Najveća domaća farmaceutska kompanija Bosnalijek d.d. Sarajevo u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 27,2 miliona KM i time ostvarila rast u odnosu na isti period prošle godine za 6,7 miliona KM ili 33 posto.

Neto prihod od prodaje ostvaren je u iznosu od 24,4 miliona KM, što je 26 posto više u odnosu na 19,4 miliona KM ostvarenog prihoda prethodne godine. Prodajom na inostranim tržištima ostvareno je 11,3 miliona KM ili 46 posto ukupnog prihoda od prodaje, dok je prodajom na tržištu Bosne i Hercegovine ostvareno 13,2 miliona KM ili 54 posto ukupnog prihoda od prodaje.

Bosnalijek je jedna od rijetkih kompanija koja kontinuirano plasira prepoznatljive proizvode na nova tržišta, ali uvijek svjesna važnosti domaćeg tržišta, njegovog potencijala i obaveze kao domaće kompanije za brigu i zdravlje stanovništva.

Kompanija i dalje nastavlja sa investiranjem u modernizaciju opreme i proizvodnih pogona te drugih poslovnih kapaciteta, kako bi se uspješno odgovorilo svim izazovima poslovanja.

„Bosnalijek je fokusiran na proizvodnju najkvalitetnijih lijekova te vrlo predano radimo na očuvanju zdravlja građana. Društvena odgovornost je u 2024. godini među prioritetima našeg poslovanja te svojim aktivnostima podržavamo rad brojnih institucija, sportista, studenata, kreativaca, strukovnih i profesionalnih udruženja“, poručili su iz Bosnalijeka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.