"VLADISLAV RIBNIKAR"

Produžen pritvor Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka koji je počinio masakr u školi u Beogradu

Podsjetimo, dječak K.K. je 3. maja prošle godine izvršio masakr u školi. Ubio je devetero učenika i čuvara škole

Vladimir Kecmanović: Otac dječaka Koste. Blic.rs

E. Ć.

5.1.2024

Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" prošle godine, Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu produžilo je pritvor. 

Prema rješenju Krivičnog vanpretresnog vijeća Višeg suda u Beogradu taj pritvor može trajati najduže 60 dana.

- Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Kecmanoviću se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja, prenio je Telegraf.rs.

Podsjetimo, dječak K.K. je 3. maja prošle godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Ubio je devetero učenika i čuvara škole.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.