POLITIČKI ANALITIČAR

Velizar Antić za "Avaz": Pobjeda Milatovića znači da je većinska Crna Gora okrenula leđa politici podjela

Osvrnuo se i na odnose Crne Gore i zemalja u regionu, ističući da oni mogu samo biti bolji u odnosu na prethodni period

Velizar Antić. Siniša Pašalić / RAS Srbija

4.4.2023

Pobjeda Jakova Milatovića na izborima za predsjednika Crne Gore znači da je većinska Crna Gora okrenula leđa politici podjela Mila Đukanovića i da je dala podršku novoj generaciji političara, rekao je za portal "Avaza" politički analitičar Velizar Antić.

- Ovo je nastavak razvlašćivanja Mila Đukanovića u Crnoj Gori i potvrda nastavka trenda sa parlamentarnih izbora u avgustu 2020. godine kada je Milo u suštini izgubio vlast u državi. Vjerujem da će se ovaj trend nastaviti i da će i na sljedećim parlamentarnim izborima zakazanim za juni ove godine Milo Đukanović i njegov DPS otići u političku penziju poslije 34 godine vlasti u ovoj državi – rekao je Antić.

Odnosi Crne Gore i zemalja u regionu

Osvrnuo se i na odnose Crne Gore i zemalja u regionu, ističući da oni mogu samo biti bolji u odnosu na prethodni period.

- To se naročito odnosi na odnos Crne Gore i Srbije koji nisu bili u najboljim odnosima posljednjih nekoliko godina vladavine Mila Đukanovića. Odnosi sa BiH također mogu biti samo bolji nego što su bili. Nova garnitura političara u Crnoj Gori nema na leđima teret korupcije i kriminala koji je stvoren u ovoj državi za vrijeme vlasti Đukanovića. Tako da oni imaju šansu da od ove države zaista naprave jednu uređenu državu u kojoj postoji vladavina prava i pravna država a ne korupcija i diskriminacija mnogih građana koja je krasila režim Đukanovića.

"Neka komšiji crkne krava"

Prokomentirao je i podršku Đukanoviću koja je došla iz BiH.

- Još jedna napomena, pojedini političari iz Sarajeva su apsolutno promašili metu kada su dali javnu podršku Milu Đukanoviću. Oni su se ponašali po principu poslovice "neka komšiji crkne krava" i pružili su podršku korupciji, kriminalu, diskriminaciji građana ove države.

Vjerujem da će ih politika novog predsjednika Crne Gore i sljedeća vlast u ovoj državi najbolje ubijediti koliko su pogriješili kada su dali podršku Milu Đukanoviću - zaključio je Antić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.