POSLANIK U SKUPŠTINI CG

Suljo Mustafić za "Avaz": Ohrabruje Milatovićevo obećanje da će biti predsjednik svih građana

Nadamo se da će Milatović u svom petogodišnjem mandatu ići drugim putem, rekao je Mustafić

Suljo Mustafić. Printscreen

Alen Bajramovic

3.4.2023

Suljo Mustafić, poslanik u Skupštini Crne Gore i član Predsjedništva Bošnjačke stranke Crne Gore, istakao je za portal "Avaza" da je pobjeda Jakova Milatovića na izborima ubjedljiva i da je to iskaz volje većine građana.

- Ohrabruje njegovo obećanje da će biti predsjednik svih građana Crne Gore. Međutim, način na koji je dio njegovih podržavalaca proslavio tu pobjedu, ikonografija koja se vidjela i pjesme koje su se čule, ne ohrabruju - govori Mustafić.

Trenutna euforija

Dodaje da se nada da će Milatović ići drugim putem. 

- Nadajmo se da je to trenutna euforija i da će gospodin Milatović kao mlad i na drugim, naprednim vrijednostima obrazovan čovjek, sada i kao novi predsjednik, u svom petogodišnjem mandatu ići drugim putem, da zbližava građane Crne Gore, uvažava različitosti i njene manje brojne narode, i drži se euroatlanskog i prozapadnog puta Crne Gore.

U tom smislu, i sada, a posebno nakon parlamentarnih izbora u junu, na kojima ce Bošnjačka stranka sigurno imati značajnu podršku građana i pripadnika bosnjačkog naroda, spremni smo graditi partnerski odnos i sa "Evropom sad", kao i sa svima koji baštine vrijednosti multietničkog i sekularnog društva, i prozapadnu orijentaciju Crne Gore - poručio je Mustafić.

Bošnjaci kredibilan partner

Ističe da su se Bošnjaci i na ovim izborima pokazali kao kredibilan partner.

- Takav naš odnos prema ovim za državu značajnim vrijednostima bio je i razlog podrške Milu Đukanoviću, od refererenduma i obnove nezavisnosti, 2006. godine. Bošnjaci su se, i na ovim izborima, pokazali kao kredibilan partner, koji zna cijeniti ulogu i postignuća Đukanovića u tim historijskim procesima, njegovu državničku viziju i sposobnost i da, bez obzira na sve devijacije, učini da Crna Gora predstavlja primjer države multietničke stabilnosti, članice NATO-a, posvećene dobrosusjedskoj saradnji i evropskom putu. Zato je, i na ovim izborima, Đukanović imao najveću podršku u bosnjačko -muslimanskim sredinama u Crnoj Gori - zaključio je Mustafić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.