CRNA GORA

Abazović: Sistem kolektivne sigurnosti ključan za stabilnost

Abazović je istakao važnost članstva Crne Gore u NATO, ocjenjujući tu odluku kao historijsku

Radford i Abazović. Vlada Crne Gore

N. Aj. / Vijesti.me

8.2.2023

Sistem kolektivne bezbjednosti ključni je segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti za države poput Crne Gore, ocijenio je premijer Crne Gore Dritan Abazović.

Historijska odluka

Kako je saopćeno iz Abazovićevog kabineta, on je danas primio zamjenika komandanta Savezničkih snaga za Evropu (DSACEUR), generala Tima Radforda.

- Abazović je istakao važnost članstva Crne Gore u NATO, ocjenjujući tu odluku kao historijsku, i naglasio da je sistem kolektivne bezbjednosti ključni segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti za države poput Crne Gore - navodi se u saopćenju.

On je kazao da će ove godine, prvi put, Crna Gora dostići planiranih dva posto BDP-a za odbranu, što potvrđuje kredibilnost članstva u NATO, prenose Vijesti.me.

Sigurna luka

- U kontekstu agresije na Ukrajinu, Abazović je ocijenio da je Crna Gora prva u regionu po broju primljenih izbjeglica, što govori da je naša zemlja sigurna luka i otvorena za sve kojima je sklonište potrebno, što je potvrđeno mnogo puta tokom historije - kaže se u saopćenju.

Navodi se da su Radforda, zajedno sa Abazovićem, dočekali ministar odbrane Filip Adžić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.