NAJVEĆI PROJEKT

Tadija Filipović, vlasnik firme Profil-Isolation za "Avaz": U hali od 10.000 kvadratnih metara radit će 40 uposlenika

Završena je gradnja, trenutno se radi montaža mašina, kazao je Filipović

Otvaranjem hale stvaraju se nova radna mjesta. Avaz

26.4.2024

Preduzeće Profil-Isolation svojom dugogodišnjom tradicijom isplivalo je ka samom vrhu domaćeg i regionalnog poslovnog okruženja u okviru svojih djelatnosti. Preduzeće u Žepču, koje se bavi hladnom i toplom izolacijom cjevovoda i elemenata industrijskih postrojenja, izradom i montažom kanala za klimatizaciju i ventilaciju objekata te montažom izolacijskih panela, niže velike uspjehe.

Gradnja panela

Kako je za "Avaz“ kazao Tadija Filipović, vlasnik firme Profil-Isolation, preduzeće trenutno ima više od 100 uposlenika u stalnom radnom odnosu, a ovisno o potrebama projekta, u stanju je angažirati dodatnu radnu snagu i podugovarače iz srodnih djelatnosti.

- Naša kompanija od samog osnivanja teži na zapošljavanju i educiranju kadrova, od projektovanja, proizvodnje do montaže – rekao je Filipović.

Profil-Isolation preduzeće je koje trenutno realizira jedan od najvećih projekata u BiH, odnosno sagradilo je proizvodnu halu od 10.000 kvadratnih metara.

- Gradnja hale je završena i trenutno se radi montaža mašina, a u njoj će raditi 30 do 40 uposlenika. Hala jeste zaista ogromna, a u njoj će se proizvoditi poliuretanski paneli. To su zidni paneli s izolacijom od poliuretanske pjene i vidljivim pričvršćivanjem - kazao je Filipović.

Izvoz vani

Istakao je kako preduzeće Profil-Isolation već od ranije prave poliuretanske panele za vanjsko tržište te je dodao da je u pitanju stopostotni izvoz vani.

- Nakon što se ukazala potreba za većom proizvodnjom došli smo na ideju da sagradimo halu od 10.000 metara kvadratnih – naglasio je Filipović.

Poslovni razvoj

Glavna vizija preduzeća jeste liderstvo u okviru njene djelatnosti, prvenstveno u poslovnom razvoju lokalne zajednice ali i šire regije.

Shodno tome, preduzeće se nalazi u neprestanom razvoju i potrebama za kvalitetnom radnom snagom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.