OGLASILI SE

Ukrajinci oštro odgovorili Rusima zbog potjernice za Zelenskim: "Ne znaju šta drugo izmisliti"

Rusi nisu precizirali članak na temelju kojeg je raspisana potjernica za ukrajinskim čelnikom

Potjernica za Zelenskim. Platforma X

D. R.

4.5.2024

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da je rusko raspisivanje potjernice za predsjednikom Volodimirom Zelenskim "dokaz očaja ruskog državnog stroja i propagande", prenosi Ukrajinska pravda.

- Ruska izvješća o navodnom dodavanju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na potjernicu ruskog ministarstva unutarnjih poslova pokazuju očaj ruskog državnog stroja i propagande. Rusi ne znaju šta drugo izmisliti kako bi privukli pažnju - istaknuli su Ukrajinci.

- Podsjećamo sve da je, za razliku od bezvrijednih ruskih najava, nalog Međunarodnog kaznenog suda za hapšenje ruskog diktatora Vladimira Putina na temelju optužbi za ratne zločine stvaran u 123 zemlje - dodali su.

Rusi nisu precizirali članak na temelju kojeg je raspisana potjernica za ukrajinskim čelnikom. "Volodimir Aleksandrovič Zelenski, 25. januar 1978. Tražen prema članku Kaznenog zakona", stoji u bazi podataka na web stranici ruskog ministarstva unutrašnjih poslova.

U bazi je navedeno i mjesto rođenja tražene osobe, grad Krivi Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti. Objavljena je i fotografija Zelenskog koja je nastala prije rata. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.