ZATRAŽEN PRITVOR

Novi detalji ubistva u Banjoj Luci: Dogovorili se da ga pretuku i opljačkaju

Osumnjičeni Dragan Jelača, Valentina Stojanović i David Kostić

Kuca u kojoj se desilo ubistvo. Facebook

B. C.

16.5.2024

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenih lica Dragan Jelača. rođen 1976.godine iz Čelinca,  Valentina Stojanović, rođena 2004.godine iz Laktaša i  David Kostić, rođen 1978.godine iz Laktaša, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopćeno je iz OJT Banja Luka. 

U ulici Jovana Dučića, Grad Banja Luka, dana 13.05.2024.godine, oko 21.00 časova, u napuštenoj kući koju su neovlašteno koristili a u kojoj se nalazio oštećeni S.K. osumnjičena lica su zajedno i po prethodnom dogovoru, nakon verbalnog sukoba sa oštećenim, istog fizičkom snagom rukama i nogama, udarali po glavi i tijelu, te mu nanijeli tjelesne povrede.Osumnjičena lica su tom prilikom od oštećenog oduzeli novčanik koji je naknadno pronađen kod osumnjičenog Jelača Dragana.

Od posljedica zadobijenih povreda oštećeni S.K. je preminuo dana 14.05.2024.godine, u Univerzitetskom kliničkom centru RS-Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, shodno člana 197. stav 1. tačka a. v. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.