PRINCEZA OD VELSA

Viralna fotografija Kejt Midlton s maramom na glavi je rastužila mnoge, ali evo šta se krije iza svega

Kraljevski stručnjak Ian Pelam Tarner je kazao da postoji lažna fotografija koja je postala viralna

Kejt Midlton - Avaz
Kejt Midlton - Avaz
Princ Vilijam i Kejt Midlton - Avaz
Kejt Midlton - Avaz
Princ Vilijam i Kejt Midlton na vjenčanju   - Avaz
+1
N. H.

13.6.2024

Princeza od Velsa Kejt Midlton (Kate Middleton) posljednji put u javnosti je viđena za Božić 2023. godine, a sredinom januara je objavljeno da je imala operaciju abdomena. 

S obzirom na to da se podvrgla preventivnoj hemoterapiji zbog raka koji joj je dijagnostikovan, javnost je svjesna ozbiljnosti situacije, kao i da liječenje nosi određene nuspojave. 

Pojedini svjetski mediji prenijeli su da je drastično smršala zbog agresivne terapije koju prima. 

- Kejt je ranije bila vrlo mršava, a zbog hemoterapije sad vjerovatno izgleda kao kostur. Kosa je bila njena kruna, ali priča se da joj opada u pramenovima i da bi mogla ostati potpuno bez kose - tvrdi izvor za strane medije.

Putem mreža se pojavila njena fotografija bez kose, ali je kraljevski stručnjak Ian Pelam Tarner za "Fox News Digital" kazao da postoji lažna fotografija koja je postala viralna. 

- Kruže lažne slike princeze kako nosi maramu na glavi, aludirajući na to da je izgubila kosu zbog hemoterapije - kazao je. 

Kejt Midlton. Društvene mreže

Već na prvi pogled je jasno da se radi o fotografiji stvorenoj od vjetaščke inteligencije, ali činjenica da liječenje od raka ostavlja posljedice je i dalje rastužila mnoge, zbog čega se princeza nije pojavila u javnosti šest mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.