SARAJEVO

Tužilaštvo KS: Nova istraga i dokazi protiv Ibrahima Hadžibajrića, njegovog sina Seida, Elmedina Karišika

Osumnjičeni za nezakonito prometovanje nekretninama

Privođenje osumnjičenih. N. Šaljić

29.3.2024

Seid Hadžibajrić, sin uhapšenog bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića i vlasnik kompanije "Plaza Group" Elmedin Karišik, privođeni su danas u sklopu nove istrage Tužilaštva Kantona Srajevo na osnovu nove istrage MUP-a Kantona Sarajevo i novih prikupljenih dokaza, saopćeno je za “Avaz” iz Tužilaštva KS.

Preme riječima portparolke Tužilaštva KS Azre Bavčić, novom istragim su obuhvaćeni Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid i Elmedin Karišik te pravno lice “Plaza Group”.

Ibrahim Hadžibajrić sumnjiči se za krivična djela organizirani kriminal, primanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca. Seid Hadžibajrić je osumnjičen za organizirani kriminal, primanje nagrade i drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem i pranje novca. Elmedin Karišik se tereti za zloupotrebu ovlasti u privrednom poslovanju te se kompanija “Plaza Group“ tereti također za zloupotrebe u privrednom poslovanju.

- Sumnja se da su nezakonito prometovali nekretninama u Općini Stari Grad Sarajevo - kazala je za “Avaz” Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.