ISPOVIJEST

Ronilac koji je izvlačio tijelo mladića iz Bregave: Pod dojmom smo, otežavajuće okolnosti su bile smanjena vidljivost i brzaci

Još smo pod dojmom, rekao je

Branislav Stojkić. M. Smajkić

Meliha Smajkic

13.2.2024

Branislav Stojkić iz Ronilačkog kluba Mostar za portal "Avaza" je pojasnio proces izvlačenja mladića iz vozila u kojem se nalazilo, u Bregavi u mjestu Pitića Brijeg kod Stoca.

On je kazao da je predsjednik njegovog udruženja Franjo Soće jučer oko 2 sata dobio poziv iz Civilne zaštite HNK.

- Iako egzistiramo u Mostaru, digli smo se jako brzo. U roku od pola sata smo se digli sa svojih poslova i okupili, četiri kolege i ja. Bila su tu još četvorica kolega koji su nam pomogli na kopnu jučer. Jučer su bili jako loši uslovi zbog kiše. Tek jučer je evidentirana i lokacija samog automobila - kazao je Stojkić.

Dodao je da su očekivali da će danas vodostaj biti manji.

- Iznenadilo nas je to da se vodostaj i malo podigao. Ništa nam nije bilo bolje nego jučer, ali je bolji dan, pa samim tim i kontrola. Još smo pod dojmom. Nema se tu puno šta reći o izvlačenju, uvijek idete na to da pokušate nekoga spasiti. Danas nismo spašavali nego tragali. Ronioci kada su pod vodom tada nije dobro. Uz Tužilaštvo HNK i PU Stolac u kontroliranim uvjetima smo ušli zajedno sa kolegama iz FUCZ i pokušali da preko sinoćnje lokacije nađemo gdje je automobil. Automobil smo našli, ali otežavajuća okolnost je bila otežana vidljivost, ali struje i brzaci koji su nas mogli ugroziti - dodao je Stojkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.