SARAJEVO

Otac i majka ubijene doktorice Alme Suljić: Očekujemo da će Armin Berberović dobiti maksimalnu kaznu

Nadamo se da je optužnica dovoljno jaka i da će ići u jedan proces koji se neće razvući, što mislim da je svima u interesu, kazao je Suljić

Edin i Adela Suljić. N. Šaljić

22.1.2024

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu održano je suđenje Arminu Berberoviću, optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić u Sarajevu. Pročitana je optužnica, a tužiteljica je iznijela uvodnu riječ.

Utjeha porodici

Berberović je lani 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić te nanio povrede dvjema djevojkama, od kojih je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

Otac ubijene Alme Suljić kazao je da očekuje maksimalnu kaznu za Armina Berberovića.

- Očekujemo, na osnovu optužnice koja je vrlo jasna i opširna, da će dobiti maksimalnu moguću kaznu zakonom propisanu. Nadamo se da je optužnica dovoljno jaka i da će ići u jedan proces koji se neće razvući, što mislim da je svima u interesu. Nadamo se da će se što prije završiti i da mi kao porodica nađemo neku utjehu u tome, a to je da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu – kazao je Edin Suljić, otac ubijene Alme.

Nije dovoljno

Također, i Almina majka Adela se nada maksimalnoj kazni.

- Maksimalna zakonski propisana kazna je 20 godina, što smatram da nije ni blizu dovoljno da se zadovolji pravda, ali eto ako ništa, očekujemo da će optuženi dobiti tu maksimalnu kaznu – rekla je Adela.

Više pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.