"BOLI KAO DAN NESREĆE"

Roditelji ubijene Alme Suljić, nakon što se Berberović izjasnio da nije kriv: "Nadali smo se da postoji mrva ljudskosti, prevarili smo se"

Dvadeset godina je smiješno za jedno, odnosno dva ubistva, rekla je majka Alme Suljić

Roditelji ubijene Alme Suljić. Avaz

11.12.2023

Armin Berberović se danas na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu izjasnio da nije kriv za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubile doktorice Azra Spahić i Alma Suljić.

Nakon završenog ročišta, roditelji ubijene Alme Suljić su govorili o njegovoj odluci da se izjasni da nije kriv.

- Ne znam je li mi gore bilo dan kad se desila nesreća, dan kad smo sahranili dijete ili ovaj današnji dan. Da ovako nešto doživimo - rekla je majka ubijene Alme Suljić, a onda je nastavio otac:

- Ne mogu da vjerujem. Da li je to njegov blackout, njegova neljudskost ili savjetovanje od nekoga. Očigledno je savjetovanje od nekoga. Idemo u bespotreban, bolan proces, koji će svima samo nanijeti štetu. Nama kao porodicama, oštećenima i kompletnom društvu nanijeti dodatan stres, za nešto što je toliko očigledno i jasno. I da ovaj proces ide sad na teret države, odnosno poresnih obveznika. To je van svake pameti, ali evo pravo je takvo da moramo ispoštovati te procedure. 

Naglasili su da ne pristaju ni na kakve dogovore i ustupke. Dodali su da je "20 godina smiješno za dva ubistva".

- Apsolutno ne pristajemo ni na kakve dogovore, ni na kakve ustupke. Isključivi smo i tražimo maksimalnu zakonom dozvoljenu zatvorsku kaznu. I apelujemo na sve institucije da pod hitno dođe do promjene zakona, gdje bi se za ovakve prekršaje, ovakvo divljaštvo na cesti, kazna barem uduplala. 20 godina je smiješno za jedno, odnosno dva ubistva – rekla je majka Alme.

Na pitanje kako su doživjeli izjašnjenje Armina Berberovića da nije kriv, odgovorio je njen otac.

- To je van svake pameti. Ja ne razumijem da neko tako može izjasniti pored svih događaja i svega što smo prošli – mi i porodica Spahić. Ovo je stvarno još jedan dodatni stres. Ja sam se nadao da postoji mrva ljudskosti, mrva nekog obraza i čovječnosti. Očigledno sam se prevario i ovo je bolno. Mogao bih ovo uporediti s danom nesreće – rekao je otac ubijene Alme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.