NA MARINDVORU U SARAJEVU

Ovako bi trebala izgledati spomen-ploča u čast nastradalih mladih doktorica Azre Spahić i Alme Suljić

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas će razmotriti odluku o postavljanju spomen-ploče na Marijin Dvoru u čast tragično stradalih mladih doktorica

Spomen-ploča će biti postavljena na mjestu nesreće. Screenshot

N. Č.

29.11.2023

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas će razmotriti odluku o postavljanju spomen-ploče na Marindvoru u čast mladih doktorica koje su tragično stradale u saobraćajnoj nesreći 26. maja ove godine. Spomen-ploča će biti posvećena Azri Spahić, koja je izgubila život na licu mjesta, i Almi Suljić, koja je kasnije podlegla povredama.

Prema idejnom rješenju koje je sastavni dio ove odluke, spomen-ploča će biti postavljena na fasadi objekta Marindvor, u ulici Dolina, Općina Centar. Grad Sarajevo preuzima odgovornost za sve aktivnosti vezane uz postavljanje spomen-ploče i njeno buduće održavanje, dok će troškove izrade i postavljanja snositi sam grad.

Tragičnu saobraćajnu nesreću izazvao je Armin Berberović, koji je upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Optužnica protiv Berberovića potvrđena je od strane Kantonalnog suda Sarajevo, a on se trenutno nalazi u pritvoru.

Spomen-ploča će služiti kao podsjetnik budućim generacijama o ozbiljnosti saobraćajnih nesreća, te kao podsticaj za veću pažnju na bezbjednost u saobraćaju.

Za realizaciju ove odluke već su predviđena sredstva u Budžetu Grada Sarajeva za 2023. godinu, čime se grad aktivno angažuje u očuvanju sjećanja na tragično preminule doktorice i promociji bezbjednosti u saobraćaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.