HODŽIĆEVA ADVOKATICA

Avdibegović: Očekujem oslobađajuću presudu, Fikret je trebao biti pijun da se sklone neki veći ljudi

Riječi je bilo i o SMS poruci koju je Fikret Hodžić poslao Fadilu Novaliću

Mirna Avdibegović. B. Cerić

22.3.2023

Mirna Avdibegović, advokatica Fikreta Hodžića, nakon iznošenja završnih riječi obratila se medijima, gdje je kazala da je načinjena velika šteta njenom branjeniku.

- Zamolila sam Sud da na osnovu dokaza koji su izneseni, a ne na osnovu spinova, donese oslobađajuću presudu – kazala je Avdibegović.

Poljoprivredno gazdinstvo

Novinari su je podsjetili na to da je na završnoj riječi kritikovala medije, na šta je ona kazala da je govorila o nekim stvarima koje nisu u skladu s novinarskim kodeksom, kao to da se pisalo da je „FH Srebrena malina“ poljoprivredno gazdinstvo, što nije tačno.

Upitana je i šta znači to kada neko pošalje jedan SMS premijeru i na osnovu toga dobije posao vrijedan više od 10 miliona KM:

- Izrekli ste neistinu. Na osnovu te poruke nije dobio posao. Recite vi meni, s obzirom na to da s Tužilaštvom imate odličnu saradnju, element kojeg krivičnog djela je slanje poruke – odgovorila je Avdibegović protivpitanjem te nastavila:

SMS poruka

- Upravo zato je Tužilaštvo u samo jednoj rečenici spomenulo tu poruku, zato Tužilaštvo nije pozvalo nijednu osobu koja se zove Asim da pojasni i ispita o sadržajima te poruke. Slanje poruke ne predstavlja krivično djelo. Očito da ni Tužilaštvo ne zna ko je Asim u toj poruci. Tužilaštvo nije to dokazivalo, to su njihovi spinovi.

Podsjetila je da je Fikret Hodžić rekao da je on trebao biti pijun kako bi se sklonili „neki veći ljudi“, a jedan od njih je u optuženičkoj klupi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.