POLICIJA TRAŽI SVJEDOKE

Tragedija u Njemačkoj: Majka nemoćno gledala kako joj se jednogodišnja kćerka davi poslije slijetanja s puta

Curica je bila vezana u autosjedalici na zadnjem sjedištu automobila

Automobil potonuo. AP Photo/Gregory Bull (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

N. Aj.

5.5.2024

Na autoputu A96 u Njemačkoj desila se nezamisliva tragedija, javlja Bild. Majka je preživjela saobraćajnu nesreću, ali nije mogla da spasi svoju malu kćerku od godinu i po dana, koja se udavila. 

Majka (37), njemačka državljanka koja živi u Austriji, vozila je bijeli BMW 320d na autoputu A96 prema Lindauu. Na zadnjem sjedištu bila je njena kćerka.

Iz razloga koji još nisu jasni, automobil je oko 22 sata skrenuo sa puta desno na raskrsnici Šefelding u okrugu Landsberg am Leh.

- Zbog dinamike udara, automobil je prvo probio obje zaštitne ograde između ulaza i izlaza - objasnio je portparol policije.

Zatim je automobil udario u rezervoar za zadržavanje kišnice, koji apsorbuje oticanje vode iz kanalizacionog sistema autoputa. Zbog vremenskih prilika posljednjih sedmica, nivo vode bio je četiri do pet metara.

- Odmah nakon što je automobil udario u površinu vode, vozač automobila ili je uspio aktivno da se oslobodi iz vozila ili je izbačen iz vozila - rekao je portparol policije.

Njena mala djevojčica bila je vezana u autosjedalici na zadnjem sjedištu automobila.

Pokušaj spašavanja od očevica koji je skočio u vodu propao je zbog mutne vode.

Pripadnici spasilačke službe uspjeli su da oslobode djevojčicu iz automobila i odvedu je u bolnicu u Minhenu spasilačkim helikopterom.

Djevojčica je u subotu uveče preminula u bolnici.

Kako prenose mediji, majka je u bolnici u stanju teškog šoka, pošto je mogla samo da posmatra šta se dešava na mjestu nesreće.

Policija se zbog nesreće obratila javnosti s molbom da se svjedoci nesreće, ukoliko ih ima, jave kako bi se rekonstruisao nemili događaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.