NOVINAR TVRDI

Šokantan obrt tragedije u Albaniji: Muž htio da dovede kući ljubavnicu (17), žena iz osvete ubila sebe i djecu?

Nije vidjela šansu da se ponovo ujedini sa svojim mužem, htjela je osvetu

Alma s djecom: Navodno bila u teškom psihičkom stanju. Facebook

N. Aj.

5.5.2024

Albanski novinar Ferdinand Derviši detaljno je opisao tragediju u Skadru, gdje se sumnja da je 39-godišnja žena, zajedno sa svoje troje djece, utopila u rijeci Bojani nakon, kako se sumnja, nasilja koje je nad njima izvršio njen muž. Tijelo jednog djeteta je u međuvremenu pronađeno, javlja Vox News.

Derviši je rekao da je Ergis rekao svojoj ženi:

- Dovest ću ljubavnicu kući.

Također je rekao da je njegova supruga Alma A. (39), popila kafu sa sestrom svog muža prije tragedije, kao i da joj je tada možda saopćeno da brak više neće trajati.

Rekao je da je možda skok u hladnu rijeku Bojanu s djecom mogla da bude osveta mužu u teškom psihičkom stanju u kojem je Alma bila.

- Govorimo o paru koji je do 2020. dobro funkcionisao. Muž joj je izjavljivao ljubav. Znam da se sve nedavno počelo dešavati. Zbog vanbračne veze 31-godišnjeg sa djevojkom od 17 ili 18 godina, čija je majka bila istih godina kao i njegova žena - rekao je novinar i dodao:

- Nije vidjela šansu da se ponovo ujedini sa svojim mužem. Do sada ne znamo da li je bilo nasilja ili ne. Znamo da je bilo rasprava u posljednjim trenucima. Imala je nedavno razgovor sa sestrom svog muža u kafiću blizu mosta na Bojani, gdje je bila sa svom djecom.

Istakao je da nije iznenađujuće što je u ovom posljednjem razgovoru čak primila informacije da je sve gotovo.

- Posljednja linija nade je nestala i počela je osveta. Ne da bi ubila sebe, već i djecu, jer bi to povrijedilo muža. Iz tog kafića kada su se rastali, smatra se da je odvela djecu i bacila ih u vodu - rekao je Derviši u emisiji The Review.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.