NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Hadžibegić preuzima "Zmajeve"?

Odluka Vlade FBiH da poslodavci mogu isplatiti neoporezivih 1.080 KM pomoći radnicima je u jeku ekonomske krize vruć krompir iz svojih prebacila u ruke poslodavaca

Avaz.ba

26.12.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najčitanijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Hadžibegić preuzima "Zmajeve"?

Na Marindvoru u Sarajevu, iza „Uniticovih“ nebodera, mimo svih zakona, planirana je izgradnja poslovnih objekata MGT „Marija Green Tower“! Ovu izgradnju planira privatna firma koja je došla u posjed 3.000 kvadratnih metara državnog zemljišta na Marindvoru! Općina Centar i Zavod za izgradnju KS prodali su atraktivno zemljište u centru grada kompaniji Tihomira Brajkovića iz Kiseljaka, vlasnika firme „Tibra Pacific“ i brojnih drugih kompanija u BiH i Hrvatskoj. Brajkovića je Sud BiH 2019. godine osudio na kaznu zatvora od godinu te novčanu kaznu od 350.000 KM zbog utaje poreza. Istom presudom naloženo je oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u iznosu od 2,3 miliona KM.

Bosna i Hercegovina je poznata po prirodnom bogatstvu - vodom. Uprkos tome, na policama naših trgovina mogu se naći litre i litre vode koju smo uvezli. Samo u prvih 11 mjeseci ove godine BiH je uvezla je 193 miliona litara vode u ukupnoj vrijednosti od skoro 210 miliona KM. 

Komentar dana "Gori od Saudije" pisao je Danijal Hadžović.

Odluka Vlade FBiH da poslodavci mogu isplatiti neoporezivih 1.080 KM pomoći radnicima je u jeku ekonomske krize vruć krompir iz svojih prebacila u ruke poslodavaca, te je Novalićeva vlada, uvrstivši je u vlastite mjere pomoći stanovništvu, proizvela diskriminaciju, nezadovoljstvo i proteste, te napravila još dublji jaz između uposlenih u javnoj administraciji i radnika u realnom sektoru.

Izraelac optužen da je vodio Ponzijevu shemu od 150 miliona dolara izručen je iz Bosne i Hercegovine rano u nedjelju, 25. decembra, radi suđenja zbog, kako se vjeruje, najgore takve prevare ikada izvedene u Izraelu, saopćile su policija i Izraelska uprava za vrijednosne papire.

U Katedrali Srca Isusova u Sarajevu jučer je održana sveta misa povodom Božića, koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit monsinjor Tomo Vukšić koji je pozdravio vjernike i pozvao ih “da priznaju svoju grešnost te mole Boga za smilovanje” kako bi dostojno proslavili Božić.

Ličnost dana je Papa Franjo: Opomena čovječanstvu.

Katolici širom svijeta jučer su obilježili svoj najradosniji praznik Božić: Od odlaska na plažu do historijskih minusa.

Slučaj Samira Alihodžića, osuđenog pedofila iz Sarajeva koji je vraćen na nastavu, potresao je region. U isto vrijeme se pojavljuje informacija da je nastavnik iz Ilijaša bludničio nad učenicom. On je pritvoren. Koliko je pedofila oko djece, niko ne zna. Pročitajte ko su osuđeni pedofili u BiH.

Monodrama “Jer ja sam pobijedila”, koju izvodi Nela Lučić, glumica porijeklom iz Bugojna, a s adresom u Rimu, napisana je prema sudbini Bakire Hasečić, bošnjačke heroine koja od rata do danas vodi borbu protiv zločinaca, ljudi koji su počinili stravične zločine silovanja.

Projekt izgradnje primarne gradske saobraćajnice IX transverzale započeo je 2018. godine. No, kao i na drugim značajnim projektima, neriješeni imovinskopravni odnosi usporavaju izgradnju. Jedan takav objekt tokom vikenda je devastiran, a na cijelu situaciju ukazala nam je vlasnica Senada Čustović.

Kako se nekada  uspostavljao red u Sarajevu: Zaptije, pasvandžije i žandari čuvali građane.

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je presudu za razbojništvo u Sarajevu, prema kojoj je Eldin Kajanija oslobođen optužbi, dok je Kenan Čustović osuđen na šest godina zatvora, potvrdio je za „Avaz“ advokat Muhidin Kapo, koji je zastupao Kajaniju.

Menadžment srebreničke Prve osnovne škole, na sastanku s predstavnicima Općine Srebrenica, razmatrao je moguće rješenje zabrinjavajućeg problema - pasa lutalica, kojih ima sve više ispred ove obrazovne ustanove, a neki od njih su i agresivni te predstavljaju opasnost za učenike i građane.

Region je još u šoku zbog smrti Massima Savića, koji je, nakon kratke borbe s karcinomom pluća, preminuo 23. decembra u 61. godini. Producent Tomislav Kašljević za „Avaz“ je govorio o ovom vrhunskom pjevaču s kojim je dugo sarađivao.

- Nema takve gospode više na stejdžu, iza stejdža... Znali smo se nekada i porječkati, imali bismo sukobe mišljenja, ali to je čovjek koji se znao izviniti. Čak i nekada suzu pustiti... - rekao je Kašljević.

Kako saznaje “Dnevni avaz” u krovnoj kući bh. fudbala, novi selektor naše reprezentacije najvjerovatnije će biti Faruk Hadžibegić (65).

Krunoslav Rendulić, novi trener Zrinjskog, za “Dnevni avaz”: Imam iste ambicije kao Jakirović.

Danas da poklon i redovni revijalni prilog "Sport".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.