KRISTOFER HIL

Ambasador SAD u Beogradu: Budućnost Srbije je na Zapadu

On je to napisao uz videosnimak gdje su sabrane izjave zvaničnika i analitičara iz Srbije o važnosti puta te zemlje u Evropsku uniju

Kristofer Hil. Screenshot

S. S.

2.8.2023

Ambasador Sjedinjenih Američkih država u Beogradu Kristofer Hil poručio je da je budućnost Srbije na Zapadu. On je to napisao uz videosnimak gdje su sabrane izjave zvaničnika i analitičara iz Srbije o važnosti puta te zemlje u Evropsku uniju.

U videosnimku se podsjeća i na nedavnu izjavu samog ambasadora da "možda ne stiču svi isti utisak, ali Srbija teži ka Zapadu".

Istaknuta je i izjava premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je kazala da je jedina opcija za održivu i prosperitetnu budućnost Srbije – Srbija u okviru EU. Poručila je i da je Srbija kulturno, geografski i historijski dio evropskog kontinenta i evropske porodice naroda.

Između ostalog, u snimku se podsjeća i na izjavu ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da je Srbija danas zemlja koja nije otvorena samo za poslovanje, što jasno pokazuje činjenica da je privukla više stranih direktnih investicija nego sve ostale zemlje regiona zajedno, već je jasno opredijeljena da se integriše u euroatlantsku zajednicu.

O značaju saradnje sa zapadnim zemljama, odnosno EU i SAD, kao podsjećanje, govorili su ranije i pojedini analitičari, ukazujući zbog čega je takva saradnja korisna, a ambasador Hil je video snimak "ispratio" porukom:

- Saglasan sam: Budućnost Srbije je na Zapadu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.