PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje Kosova, to je vrlo jasno

Podržavamo sve što se dogovore Beograd i Priština, i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu

Jakov Milatović. Pobjeda / Stevo Vasiljević

S. S.

4.4.2023

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je, u intervjuu za Nova TV, da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena.

-Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna. Podržavamo sve što se dogovore Beograd i Priština, i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude jedan dobar susjed, koji će negdje promovisati dobrosusjedske odnose - rekao je Milatović.

On je dodao i da se Crna Gora istinski kreće ka Briselu, te da će zbog toga njegova prva posjeta biti Briselu.

-Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvijek stavljao u fokusu. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana, i potpuno je prirodno da će i moja posjeta Srbiji i nakon poziva Vučića, uslijediti“, istakao je Milatović i naglasio da mu je važno da sve te posjete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu - kazao je Milatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.