LIČNOST DANA

Amar Dedić: Majstor velikog srca

Poslao dres dječaku koji je plakao na utakmici protiv Luksemburga

Dedić: Jedan od najboljih bh. fudbalera. Reprezentacija.ba

5.12.2023

Amar Dedić je bez ikakve dileme jedan od najboljih bh. fudbalera. Trenutno je i najvrijedniji naš igrač uz Anela Ahmedhodžića (20 miliona eura), a osim toga je i veliki čovjek.

Nakon što je BiH odigrala užasnu utakmicu na kojoj je Luksemburg srušio „Zmajeve“ sa 4:1, režiser prijenosa „uhvatio“ je kadar na kojem dječak ogrnut zastavom s ljiljanima plače u zagrljaju svog oca.

Navijači bh. reprezentacije su tražili o kome je riječ, a kada se saznalo da je riječ o 12-godišnjem Edahu, prijatelj Amara Dedića mu je obećao dres. Iako Amar nije igrao protiv Slovačke, „rezervisao“ je svoj dres, potpisao ga i poslao prijatelju da ga proslijedi dječaku.

Dječaku je stigao dres, a na lice mu se vratio osmijeh. I dječak Edah ima san da u budućnosti igra za reprezentaciju BiH. I Dedić je imao sličan san koji mu se ostvario, a sada je usrećio dječaka.

Svojevremeno je odbio Austriju kako bi igrao za BiH, a sada je napravio lijepu gestu koja spaja navijače sa reprezentacijom, naročito u trenucima loših rezultata.

Reprezentacija BiH je najjača kada su tu njeni navijači, ali se i navijačima mora dati nešto. Pozdraviti ih na gostovanjima, nagraditi dresom, ali jasno da su navijači najsretniji dobrim rezultatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.