LIJEPA PRIČA

Sjećate li se dječaka koji je plakao na utakmici BiH: Amar Dedić i BH Fanatikosi mu vratili osmijeh na lice

Baš me razveselilo, javio se Dedićev prijatelj i obećao dres, rekao je ranije dječakov otac za "Avaz", a sada je obećanje i ispunjeno

Edah Ibrišević: Dobio lijep poklon - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

4.12.2023

Sjećate li se dječaka koji je plakao na utakmici Luksemburg – BiH (4:1)?

Loša utakmica i rezultat bh. reprezentacije su ga rastužili, ali su mu osmijeh na lice vratili dres Amara Dedića i majice BH Fanatikosa.

Podsjetimo, njega je režiser prijenosa „uhvatio“ kako plače u očevom zagrljaju i krenula je bolja, sretnija priča.

Viralna fotografija

Fotografija uplakanog dječaka obišla je društvene mreže, ali su se dobri ljudi udružili i odlučili vratiti osmijeh na njegovo lice. 

- Bio je razočaran zbog utakmice, rezultata i svega. Razočara se dijete, a nije samo on, svi smo razočarani, ali Bože moj - rekao je ranije za "Avaz" otac dječaka Said Ibrišević.

Nije im dugo trebalo da otkriju o kome se radi, te su stupili u kontakt s njegovim ocem Saidom, a 12-godišnjem Edahu su obećali dres jednog od najboljih bh. igrača Amara Dedića.

- Baš me razveselilo, javio se Dedićev prijatelj i obećao dres. Nisam ni vidio, kad mi žena reče da nas traže na Facebooku. Čovjek se čuo s Amarom i rekao je poslati dres. I BH Fanatikosi šalju dvije majice. Sve se desilo spontano, mahinalno. Takva sudbina – dodao je Said Ibrišević.

I obećanje je ispunjeno. Edahu je jučer isporučen dres Dedića sa potpisom sjajnog fudbalera, kao i majice BHFanatikosa koji su mu vratili osmijeh na lice.

Lijepa priča, a sigurno će Edah u dresu Amara Dedića bodriti „Zmajeve“ u baražu, a ako bude i malo sreće, i na Evropskom prvenstvu.

Jedna želja

Inače, Said Ibrišević je iz Kalesije, a u Luksemburgu živi već 15 godina. Said i njegova porodica, ali i svi Bosanci i Hercegovci u Luksemburgu pomno prate dešavanja u reprezentaciji i Savezu.

Što se tiče dječaka Edaha, on igra fudbal u Sirdalu, klubu u gradu u kojem živi sa porodicom. Kako nam je njegov otac ranije rekao, može igrati na svakoj poziciji – i sredinu, beka i stopera. Ima jedan san – da bude dobar i da u budućnosti zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

- I nije to samo njegova želja, nego i moja – rekao je Said Ibrišević ranije za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.