OTKIT ĆE TAJNE

Sin Pabla Eskobara stiže u Beograd: Družit će se s čitaocima i potpisivati knjigu "Moj otac Pablo Escobar"

U četvrtak, 9. maja, u MTS dvorani održat će predavanje

Juan Pablo Eskobar. CNN

Z. K.

4.5.2024

U četvrtak, 9. maja, u MTS dvorani Juan Pablo Eskobar (Escobar), autor knjige "Moj otac Pablo Escobar", predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara održat će prvi put uživo predavanje u Beogradu.

Prava istina

U susret predavanju, Juan Pablo će u utorak 7. maja od 17 sati biti gost Lagune, svog srbijanskog izdavača i posjetit će knjižaru "Delfi" u Studentskom kulturnom centru, popularnom SKC-u, kako bi se družio sa čitaocima i potpisivao knjigu.

- Da li su najvećeg svjetskog kriminalca u novijoj historiji ubili pripadnici kolumbijske policije ili američke tajne službe, rivali iz neprijateljskog kokainskog klana ili je ipak postojala još jedna mogućnost? 

Ova i ostale tajne koje su sačuvane i nakon brojnih igranih, dokumentarnih filmova i serija inspirisanih kokainskim mega-bosom, rasvjetljene su tek kad je autor ove knjige, Juan Pablo Eskobar, odlučio da do kraja progovori o svom ocu -  javljeno je iz Lagune povodom najavljenog događaja.

Tek sada se, kako su dodali, objelodanjuje prava istina o učešću nekih članova najbliže rodbine u smrti neumoljivog gangstera i pouzdano govori o tome kakav je on bio privatno, a kakav kao političar.

Teško naslijeđe

- Biografija "Moj otac Pablo Escobar" koja činjenice crpi sa samog izvorišta, otkriva čime je Eskobar uticao na mnoge mafijaše iz drugih zemalja, pa i sa Balkana, i kako je stvoren kult njegove ličnosti kod dobrog dijela Kolumbijaca koji i dan-danas masovno posjećuju njegov grob. 

Kontroverzni život Pabla Eskobara i teško naslijeđe, koje autor Juan Pablo još uvijek nosi, skrojili su veoma uzbudljivo štivo koje je za vrlo kratko vrijeme postalo latinoamerički i planetarni bestseler - saopćili su iz Lagune.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.