IMA JEDAN USLOV

Bajden potpisao zakon: TikTok dobio rok ili će biti zabranjen u Americi

Na TikToku se oglasio direktor ove društvene mreže Šou Zi Ču koji je kazao da će potencijalna zabrana uticati na korisnike aplikacije i slobodu govora

Bajden: Dao rok TikToku. CBS

E. Ć.

24.4.2024

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden), potpisao je zakon koji može dovesti do potpune zabrane TikToka na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, TikTok će biti zabranjen u SAD ako ByteDance u čijem je vlasništvu TikTok ne proda svoj udio u kompaniji u roku od godinu dana.

ByteDance sada ima rok od devet mjeseci da pronađe kupca za TikTok, sa mogućnošću da se rok produži za dodatna tri mjeseca ukoliko Bajden procijeni da postoji napredak u pregovorima. Iako se činilo da će zakon o zabrani stagnirati u Senatu, političko manevrisanje omogućilo je da se zakon uvrsti u paket strane pomoći, što je ubrzalo njegovo usvajanje.

Aleks Haurek, portparol TikToka, rekao je kako planiraju da izazovu ovaj zakon na sudu, što bi moglo dodatno da pomjeri rokove, ukoliko sud odluči da odloži primjenu zakona do konačne sudske odluke.

Na TikToku se oglasio direktor ove društvene mreže Šou Zi Ču koji je kazao da će potencijalna zabrana uticati na korisnike aplikacije i njihovu slobodu govora.

@tiktok

Response to TikTok Ban Bill

♬ original sound - TikTok
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.