UPUTIO ČESTITKU

Bećirović čestitao Pesah: U bh. društvu Jevreji su stoljećima dio multireligijske zajednice

Neka univerzalne poruke slobode, nade i vjere u bolje sutra, koje donosi Pesah, kako je poručio, budu dio sveukupnog društvenog preobražaja u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović. Predsjedništvo BiH

FENA

22.4.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini povodom Pesaha.

- Uvaženi predsjedniče Jevrejske zajednice u BiH gospodine Jakobe Finciju, Vama i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom najvećeg jevrejskog praznika Pesaha. U bosanskohercegovačkom društvu Jevreji su stoljećima dio multireligijske zajednice. Jevreji su ugradili svoju kulturu, vjeru, jezik i tradiciju u multikulturalno biće Bosne i Hercegovine, gradeći aktivni suživot u slobodi, miru i uvažavanju s drugim narodima i vjerskim zajednicama - naveo je Bećirović u čestitki.

Neka univerzalne poruke slobode, nade i vjere u bolje sutra, koje donosi Pesah, kako je poručio, budu dio sveukupnog društvenog preobražaja u Bosni i Hercegovini.

-Od srca želim da Pesah donese radost u vaše domove i srca i da najveći praznik Jevreja provedete u zdravlju, sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice, dragih prijatelja i susjeda - kaže se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.