NE MOŽE MU SE SUDITI

Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

Naveo je da nije prije toga vidio Rasberija i da on nije uradio ništa što bi ga naljutilo

Dječaku se ne može suditi. AP

N. H.

20.4.2024

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo nepoznatog čovjeka, koje se desilo prije dviej godine. 

Naime, desetogodišnjak je bio ispitivan zbog prijetnjih ubistvom drugu iz razreda, da bi tom prilikom toga priznao i ubistvo. 

Prema zakonima ove savezne države, dječak ne može biti optužen za zločin jer je u vrijeme kada je počinio ubistvo imao manje od 10 godina, prenosi CBS News.

Kako je navedeno, dječak je dao informacije istražiteljima o ubistvu, a navodno je riječ o 32-godišnjaku Brendonu O'Kvinu Rasberiju, kojeg je ubio 18. januara 2022. godine. 

Dječak je dodao da je prije toga bio u posjeti svom djedu u parku za kampere, gdje je i Rasberi živio, te da je uzeo djedov pištolj, ušao u kombi koji je pripadao Rasberiju, pucao u njega i ubio ga. 

Također, naveo je da nije prije toga vidio Rasberija i da on nije uradio ništa što bi ga naljutilo. 

Pištolj je pronađen u zalagaonici u obližnjem gradu, ali zbog činjenice da je dječak imao manje od 10 godina kad je počinio zločin, ne može biti optužen za ubistvo. 

Dječak je optužen u vezi sa prijetnjom upućenom drugu iz razreda i nalazi se u maloljetničkom pritvoru, gdje čeka početak suđenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.