STRAVIČAN ZLOČIN

Djevojčicu (7) u Teksasu oteo i ubio vozač FedExa

Kad god dijete umre, to te pogodi u srce, rekli su iz ureda šerifa

Djevojčica pronađena mrtva. twitter

A. O.

4.12.2022

U okrugu Vajs (Wise) u Teksasu (Texas) u petak je pronađeno tijelo sedmogodišnje djevojčice Atene Strand (Athene).

Počinilac ovog krivičnog djela kojeg je policija uhapsila je vozač dostavne službe Fed Ex.

Policija tvrdi da je osumnjičeni, Taner Lin Horner (Tanner Lynn) priznao zločin i konačno, nakon sveobuhvatne potrage američke policije, rekao gdje je Atenino tijelo.


Radio dostavu

- Horner je vršio dostavu ispred njene kuće u trenutku kada je nestala u srijedu, a policija je dobila dojavu koja je navela vlasti da ga istraže - rekao je šerif okruga Lejn Akin (Lane). FedEx je surađivao s istragom koja je uključila i teksaške rendžere i FBI.

Šerif je rekao da istražitelji vjeruju da je Atena umrla već sat vremena nakon otmice. Vlasti nisu rekle kako je umrla ili gdje je tačno njeno tijelo pronađeno, ali da se zločin dogodio tek nekoliko kilometara od njezine kuće. 

Šerif nije htio govoriti ni o kakvom mogućem motivu otmice i ubistva. Naime, on je izjavio da istražioci ne vjeruju da je Horner poznavao Atenu ili njenu porodicu.


Maćeha prijavila nestanak

Hornerovi računi na društvenim mrežama govore da je, između ostalog, bio vozač Ubera i muzičar sa završenom srednjom školom.

Atenin nestanak potresao je malu ruralnu zajednicu. Djevojčina maćeha prijavila je nestanak Atene kancelariji šerifa okruga Vajs u 18:40 sati u srijedu, nakon što ju je porodica tražila oko sat vremena. Maćeha je rekla istražiteljima da su se ona i dijete "malo posvađali", što nije bilo neuobičajeno i da je djevojčica otišla.

Policija je stigla na seosko imanje oko 14 minuta nakon poziva i obavili su početnu pretragu unutar i ispod kuće te na šest hektara u vlasništvu porodice. U potrazi su kasnije koristili helikoptere s termovizijskim kamerama, dronove, konje, pse i terenska vozila.

Nakon Hornerovog priznanja stravičnog zločina iz šerifova ureda su objavili: "Tužni smo što je završilo onako kako smo se nadali da neće. Ovo je jedna od najtežih istraga u kojima smo ikad učestvovali. Kad god dijete umre, to te pogodi u srce. Uspoređuješ to dijete i sa svojom djecom..."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.