UKRAJINSKA MORNARICA

Ukrajinski dronovi oštetili brod ruske Crnomorske flote kod Krima

Ukrajinska pravda, vodeći ukrajinski medij, javila je u utorak da je ruski patrolni brod 22160 Sergej Kotov tokom noći pogođen plovnim dronom

Dronovi ukrajinske mornarice. Anadolija

FENA

5.3.2024

Dronovi ukrajinske mornarice oštetili su patrolni brod ruske Crnomorske flote kod okupiranog Krima, saopćio je u utorak izvor iz ukrajinske obavještajne službe.

Ukrajinska pravda, vodeći ukrajinski medij, javila je u utorak da je ruski patrolni brod 22160 Sergej Kotov tokom noći pogođen plovnim dronom.

Andrej Jermak, šef kabineta predsjednika Vladimira Zelenskog, saopćio je u utorak na Telegramu da je „ruska Crnomorska flota simbol okupacije. Ona ne može biti na ukrajinskom Krimu”, u očiglednoj aluziji na napad.

Željeznički saobraćaj privremeno je obustavljen na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom, navodi Telegram kanal zvaničnika koga je na Krimu postavila Rusija.

Saobraćaj na autoputu također je bio obustavljen nekoliko sati prije nego što je ponovo otvoren nešto prije sedam sati ujutru po srednjoevropskom vremenu, navodi Telegram kanal ruske administracije koja upravlja mostom.

Reuters nije mogao provjeriti izvještaje. Rusko ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na Reutersov zahtjev za komentar.

Ukrajinska vojska saopćila je prošlog mjeseca da je uništila ruski desantni ratni brod u blizini Krima u operaciji mornaričkih dronova koji su probili lučni bok broda i uzrokovali njegovo potonuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.