HOĆE LI DOĆI DO SUKOBA

Iz Teksasa stigle prijetnje predsjedniku SAD: Ako Bajden uvede trupe, odgovorit ćemo silom

Najveća greška koju bi Bajdenova administracija mogla da napravi bila bi sukobljavanje sa organima za sprovođenje zakona ili našom vojskom

Zakuhava se u SAD. Društvene mreže

N. Aj.

27.1.2024

Zamjenik guvernera Teksasa Dan Patrik (Patrick) rekao je da bi administracija Džoa Bajdena (Joe Biden) napravila grešku ako bi se suočila s pripadnicima Nacionalne garde Teksasa i drugih državnih jedinica.

Strahovi od sukoba i tenzija između federalnih i državnih jedinica ostaju nakon što je odlukom Vrhovnog suda rečeno da bi federalni granični agenti mogli da presijeku žicu koju je instalirala operacija Usamljena zvijezda guvernera Teksasa Grega Abota.

- Najveća greška koju bi Bajdenova administracija mogla da napravi bila bi sukobljavanje sa organima za sprovođenje zakona ili našom vojskom, našom nacionalnom gardom na našoj granici, u ovom parku, kada zapravo radimo posao koji američki narod želi - rekao je Patrik jučer za Fox News.

Dodao je da cijela Amerika već sada zna da su demokrate spremne da preuzmu državu koja funkcioniše pod našim ustavnim pravom da štiti naš narod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.