BIO U BIJEGU

"Avaz" otkriva: Amir Lisičić Švabo, saradnik ubice Bibija, iz Njemačke izručen bh. pravosuđu

Osuđen na 16 godina i šest mjeseci zbog saučesništva u likvidaciji Emira Džinića

Švabo i Bibi. Avaz

B. C.

8.5.2024

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu s naredbom Kantonalnog suda u Tuzli, broj 03 0 K 011099 13 K od 24.04.2024. godine, izvršili preuzimanje optuženog lica A.L.

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli.

Navedeno optuženo lice je bilo u bjekstvu, pa je za istim raspisana potjernica, prema kojoj je uhapšeno u Njemačkoj, nakon čega je od nadležnih organa izručeno.

Kako saznaje portal "Avaza”, izručen ja Amir Lisičić, saradnik Damira Mehića Bibija.

Amir Lisičić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina i šest mjeseci zbog saučesništva u likvidaciji Emira Džinića, kao i za pokušaj likvidacije Amira Hodžića, saučesništva u pokušaju likvidacije Naila Hodžića i učestvovanja u grupi ljudi koja je počinila krivično djelo.

Kako se radi o licu koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za krivično djelo ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.