IZVRŠENI PRETRESI

U Banjoj Luci zaplijenjeno skoro pola kilograma kokaina: Dvojica pokušala pobjeći

Vozač Peugeota odbio da se podvrgne testiranju na drogu

Oduzeta droga. MUP RS

B. C.

6.5.2024

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 04.05.2024. godine, u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode lica D.D., A.Ć. i M.D. svi iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

Nađena i određena količina marihuane

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, istog dana, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banja Luci, koje koristi D.D., kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 188 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Istog dana oko 00,10 sati u Banja Luci, policijski službenici su radi vršenja kontrole zaustavili Peugeot kojim je upravljalo lice A.Ć., dok se lice M.D. nalazilo na mjestu suvozača. Navedena lica su se prilikom izlaska iz vozila dala u bjeg, te se oglušila o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, ali su ubrzo sustignuta i lišena slobode.

Radnje preduzete su pod nadzorom tužioca

Kod navedenih lica ukupno je pronađeno i oduzeto oko 257 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ i određena količinina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. Lice A.Ć. koje je upravljalo vozilom je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, čime je počinilo prekršaj iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenih lica slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu, a protiv lica A.Ć. i M.D. i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru pred nadležnim sudom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.