TUŽILAŠTVO KS

Admir Lekić optužen za premlaćivanje bivše djevojke i paljenje vozila njene majke

Općinski sud Sarajevo potvrdio optužnicu

Lekić: Produžen mu pritvor. Avaz

B. C.

16.4.2024

Općinski sud u Sarajevu potvdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Admira Lekića zbog krivičnih djela nanošenje teških tjelesnih povreda, nanošenje lakih tjelesnih povreda, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe stvari, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Optuženi se tereti da je 24. decembra 2023. godine iza ponoći, na Carevom mostu u sarajevskoj općini Stari Grad pretukao svoju bivšu djevojku a potom i prolaznika koji joj je pokušao pomoći, nakon čega joj je prijetio da će je ubiti ukoliko ga prijavi policiji.

Također je optužen da joj je 13. januara oko 23 sata i 30 minuta u ulici Veliki Alifakovac nanio teške tjelesne povrede, tako što je udario više puta pesnicom u predjelu glave.

Optužnicom Tužilaštva KS tereti se da je naredni dan, tačnije, 14. januara majci od bivše djevojke zapalio automobil marke Passat na području Općine Novi Grad, pri čemu se požar proširio i na susjedni automobil.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je optuženom produžio pritvor koji može trajati do 12.06.2024. godine ili do nove odluke suda.

Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je sudu saslušanje 11 svjedoka, osam vještaka i izvođenje oko 50 materijalnih dokaza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.