MJEŠTANI U ŠOKU

Video / Redžep Agić iz Hajkovića: Ona je došla čuvati majku, jutros ih našli ugljenisane

U požaru smrtno stradale majka i kćerka

Redžep Agić. 072Info

B. C. / 072info

11.4.2024

Majka (87) i kćerka (69) preminule su sinoć usljed požara koji se dogodio na njihovoj porodičnoj kući u selu Hajkovići kod Zenice. Prema riječima dežurnog službenika u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do požara je došlo u 3:30 sati.

Policija i vatrogasci

Na licu mjesta zatekli smo policiju, vatrogasce, postupajućeg tužioca, kako vrše uviđajne radnje kojima će biti rasvijetljene sve okolnosti ove tragedije u kojoj su ugašena dva života.

Kako nam govore, kćerka je pronađena kod ulaznih vrata pokušavajući, vjerovatno, pobjeći iz vatre i dima. Međutim, u tom trenutku na nju su se srušile grede i nije joj bilo pomoći. Majku su, saznajemo, pronašli u drugoj sobi kako leži na podu.

Brojni mještani Hajkovića su u šoku i nevjerici. Malo ko od njih smogao je snage govoriti o ovoj nezapamćenoj tragediji.

Redžep Agić kojeg zatičemo kako u nevjerici prepričava ovu tragediju telefonom ispričao nam je kako su kompletni Hajkovići u šoku.

Došla je kod nje da s njom boravi

- Dok joj je čovjek bio živ, bio mi je najbolji prijatelj. Svi smo loše zbog ovoga, suprugu sam jedva smirio. Ne može doći sebi. Komšije i svi smo šokirani. Niko ne zna šta se dogodilo sinoć. Kuća izgorjela, skrhalo se na njih, one izgorjele i eto.

Ona je došla čuvati svoju mamu, smjenjivale su se. Jednu sedmicu čuva jedna, drugu druga jer je ona ostala sama tu bez čovjeka. Došla je kod nje da s njom boravi i eto.

- Jučer smo bili sretni zbog Bajrama, a pogledajte kakav nam je danas dan i Bajram. Ne može biti veća tragedija. Legle zdrave spavati, a ujutro ih našli ugljenisane. Kuća jednostavno izgorjela, propala. Šta je uzrok, valjda će struka otkriti – rekao je Agić za 072info.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.