SJEVERNA MAKEDONIJA

Zatvorenici bijesni na otmičare ubijene Vanje (14): Do njih ne mogu ni svi čuvari

Svaki put kad ih izvedu i dovedu u zatvor, vide se kroz prozore, a ostali pritvorenici ih dozivaju, kuckaju po rešetkama, psuju...

Trojica osumnjičenih su priznala krivicu. Facebook

H. J. I.

8.12.2023

Četvorica osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog, koji su pritvoreni i nalaze se u zatvoru Skoplje u Šutki, suočavaju se sa svakodnevnim revoltom ostalih pritvorenika, piše portal Skoplje1.

Svaki put kad ih izvedu i dovedu u zatvor, vide se kroz prozore, a ostali pritvorenici ih dozivaju, kuckaju po rešetkama, psuju...

"Ograničen pristup osumnjičenoj četvorci"

Šef zatvora Filip Andov nije ni potvrdio ni demantirao tu informaciju, samo je kazao da je sigurnosna situacija pod kontrolom i da je pristup navedenoj četvorci ograničen.

- Odvojeni su od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Ni svi zatvorski službenici nemaju pristup svim njihovim prostorijama. Ulazi se s posebnim karticama, koje imaju određeni čuvari. Pod stalnom su kontrolom s obzirom na to koji je stepen kriminala počinjen i sve je u skladu s protokolima i zakonima - rekao je Andov za Skoplje1.

Vanjin otac jedini nije priznao krivicu

Pritvorenici i zatvorenici iz Šutke očito su zgroženi dvostrukim ubistvom. Trojica od četvorice osumnjičenih koji se nalaze u istom zatvoru priznala su krivicu. Tužiteljstvu i policiji priznali su svoje uloge u ovom monstruoznom zločinu.

Ukazali su i na Ljupča Palevskog Palča kao organizatora i izvršitelja.

Jedini među njima koji nije priznao krivicu ili povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih, uključujući i Palevskog, jest otac male Vanje, Aleksandar Gorčevski. On tvrdi da nikoga od njih ne poznaje i da im nije prenio putanju kretanja ubijene Vanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.