AKCIJA "BUNA"

Predložen pritvor za Mevljudina Idrizovića i Bobana Jankovića: Krijumčarili drogu iz Crne Gore u BiH

Osumnjičeni su lišeni slobode u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz saradnju s OSA-om BiH

SIPA: Uhapšene dvije osobe. SIPA

S. S.

27.11.2023

Tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što su osumnjičeni predati, ispitao je osumnjičene i odlučio prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za:

1. Idrizović Mevljudina, rođenog 1956. godine u Peći, državljanina Srbije i BiH;

2. Janković Bobana, rođenog 1971. godine u Skadru, Albanija, državljanin Albanije, nastanjen u Crnoj Gori.

Osumnjičeni su lišeni slobode u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz saradnju s OSA-om BiH.

Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađena i oduzeta opojna droga marihuana, u količini od približno 16 kilograma, kao i veća količina novca u različitim valutama. U okviru akcije, kodnog naziva “Buna”, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni učestvovali u organiziranom krijumčarenju opojnih droga s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Prijedlog pritvora predložen je, između ostalog, iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačke a) i b) zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike. Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.