ISPALJENO 5 HITACA

Bradina: Pucali i pivskim bocama gađali vozilo Mostarca

U noći sa 19. na 20. oktobra u 00:15 sati, A.Đ. iz Mostara prijavio je PS Konjic da su mu u mjestu Bradina, tri nepoznate osobe napale vozilo

O događaju je upoznat nadležni tužilac i izvršen je uviđaj. Fena

FENA

20.10.2023

Muškarac iz Mostara prijavio je konjičkoj policiji da su mu noćas na cesti M17, u mjestu Bradina, tri nepoznate osobe najprije gađale vozilo staklenim pivskim bocama, a zatim i pucale iz vatrenog oružja, pri čemu je jedan metak pogodio lijevu stranu vozila.

U noći sa 19. na 20. oktobra u 00:15 sati, A.Đ. iz Mostara prijavio je PS Konjic da su mu na cesti M17, u mjestu Bradina, tri nepoznate osobe, koje koriste vozilo marke Golf VI, crne boje, gađale vozilo staklenim pivskim bocama, pri čemu su razbili staklo na zadnjim vratima vozila, izvijestio je u petak na svojim internetskim stranicama MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prijavitelj je potom nastavio voziti prema Konjicu, a nepoznate osobe su pucale iz vatrenog oružja, pri čemu je jedan metak pogodio lijevu stranu vozila.

Prema navodima prijavitelja i svjedoka, ispaljeno je najmanje pet hitaca. A.Đ. je vozio do mjesta Podorašac, dok su prijavljeni ostali u mjestu Bradina.

Patrole policije obišle su širi lokalitet mjesta Bradina, ali navedeno vozilo nije pronađeno. O događaju je upoznat nadležni tužilac, izvršen je uviđaj, te su poduzete sve potrebne mjere i radnje na pronalasku počinitelja, navode iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.