"AVAZ" SAZNAJE

Nakon što je pretukao suprugu: Denisu Buntiću zabranjen prilazak Klari, mora se javljati policiji svaki dan

Nasrnuo je na nju u alkoholiziranom stanju

Denis Buntić. Pick Szeged

Meliha Smajkic

24.9.2023

Rješenjem Općinskog suda u Ljubuškom Denisu Buntiću je zabranjen prilazak supruzi Klari Buntić na udaljenosti manjoj od 100 metara. Buntić se također mora javljati u PU Ljubuški svakog dana, saznaje portal "Avaza".

Podsjećamo, poznati rukometaš i nekadašnji član rukometne reprezentacije Hrvatske, pretukao je svoju suprugu Klaru Buntić.

Iako je, priznala je, i ranije bio nasilan i fizički je zlostavljao, ipak, u petak je prvi put smogla snage da ga prijavi.

Nasrnuo je na nju u alkoholiziranom stanju, a postoji, rekla nam je, i snimak gdje se sve čuje, od toga kako je udara do toga gdje ga ona moli da je pusti.

- U jednom trenutku sam se predala i rekla sam: "Bože, u ruke tvoje, ja ovdje ne mogu ništa". Zamislite, on ima 160 kila, ja 50 i koju, nemoguće se odbraniti. Sijevalo mi je u glavi koliko su to jaki udarci bili... Cijela desna strana mi je natečena, udarao me po cijelom tijelu, leđima, kukovima... Nisu mi konstatirane teške tjelesne povrede, nemam ništa slomljeno, ali da je nastavio mogao me ubiti. Stalno mi je govorio: "Izlazi", a pri tome me je držao za glavu. Tek u jednom trenutku se okrenuo i ja sam uspjela otvoriti balkonska vrata i uspjela pobjeći - plačući nam je ispričala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.