"AVAZ" SAZNAJE

Tužilaštvo SBK nije tražilo pritvor: Pjevač Mahir Petrović i njegov otac branit će se sa slobode

Napominju da su u saradnji s policijom obezbijedili dokaze

Mahir Petrović. Grand Online

1.9.2023

Pjevač Mahir Petrović, učesnik "Zvezda Granda", koji je osumnjičen da je 31. jula u Gornjem Vakufu/Uskoplju Audijem usmrtio pješaka Jozu Batinića i pobjegao s mjesta nesreće, neće biti pritvoren, te će se zajedno s ocem Irfanom, koji mu je pomogao u uklanjanju tragova, braniti sa slobode, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Odgovor Tužilaštva 

U odgovoru Tužilaštva SBK na naše pitanje, je li eventualno predložen pritvor za pjevača i njegovog oca, navedeno je da se istraga provodi, te da nije bilo neophodno predlagati ovu mjeru.

- Tužilaštvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Restriktivna mjera

- Tužilaštvo je u saradnji s policijom obezbijedilo dokaze, te ocijenilo da nije neophodno predlagati mjeru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mjera i primjenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine - odgovoreno je za "Avaz" iz Tužilaštva SBK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.