UBIO ŽENU, PA SEBE

Portparolka Uprave policije MUP-a TK za "Avaz" o ubistvu u Živinicama

Muškarac inicijala M.A. (1965.) je pucao na ženu Č. T. (1971.), a onda počinio samoubistvo

Pucnjava u Živinicama. Avaz

S. S.

21.8.2023

U naselju Podgajevi kod Živinica muškarac sinoć su preminule dvije osobe. Prema prvim informacijama sumnja se da je riječ o ubistvu i samoubistvu, rekla je za portal „Avaza“ portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

- U 21 i 10 sati je PU Živinice prijavljeno da se čuje pucnjava iz porodične kuće u naselju Podgajevi te je u vezi te prijave upućena patrola PU Živinice, kao i ekipa službe Hitne medicinske pomoći. Na licu mjesta događaja zatečena su dva beživotna tijela muške i ženske osobe. Dežurni ljekar Hitne pomoći je na licu mjesta konstatovao smrt kod obje osobe – kazala je Sprečić za portal „Avaza“.

Smrt je nastala zbog upotrebe vatrenog oružja.

- O tom događaju je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji je sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije Uprave policije TK izašao na lice mjesta, gdje je izvršen uviđaj. U ovoj fazi istrage možemo reći da se najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu. Istaga po ovom predmetu i dalje se nastavlja po nalogu dežurnog tužioca – rekla je Sprečić za portal „Avaza“.

Muškarac inicijala M.A. (1965.) je pucao na ženu Č. T. (1971.), a onda počinio samoubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.