POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Vozač koji je usmrtio 12-godišnjeg dječaka u Novom Travniku bio je pijan: Tužilaštvo SBK traži pritvor

Vozač Audija je B.G.G. rođen 2000. godine iz Travnika

Sa mjesta nesreće. Avaz

12.6.2023

Vozač inicijala B.G.G. koji je usmrtio dječaka Imrana Pašalića u stravičnoj nesreći Novom Travniku bio je pod dejstvom alkohola.

Riječ je o mladiću Borisu Gučaninu Gazibariću. 

Ova informacija potvrđena je za portal „Avaza“ iz Tužilaštva SBK.

Za vozača je predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

- Utvrđeno je da je vozač imao 0,93 promila alkohola u krvi - rečeno je iz Tužilaštva SBK-a za portal "Avaza".


- Vozač Audija je B.G.G. rođen 2000. godine iz Travnika. Na mjestu suvozača se nalazila maloljetna osoba rođena 2005. godine. I.S. vozač Pežoa je 2003. godište je i iz Zenice, osoba smrtno stradala u ovom automobilu je 2008. godište, povrijeđene su godište 2008. i 2013. godište - rekao je za portal "Avaza" portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić ranije.

U nesreći je poginuo 15-godišnji dječak, dok su još dvije osobe teško povrijeđene. Među povrijeđenima je i sin predsjednika Teakwondo kluba Zenica. 

Objava Taekwondo kluba. Printscreen

Predsjedavajući predsjedništva Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić je izrazio žaljenje zbog smrti 12-godišnjeg perspektivnog člana Taekwondo kluba Zenica.

- Jučer me je pred turnir u Posušju dočekala tužna i tragična informacija koja je sve zavila u crno. U saobraćajnoj nesreći kod Novog Travnika život je izgubio takmičar kluba Zenica Imran Pašalić, a teško su povređene dvije sestre koje su članice ovog kluba i trener kluba - naevo je Šarić, koji je odmah nakon što je čuo vijest o saobraćajnoj nesreći zajedno s kolegom iz TS BiH Amirom Hadžovićem otišao u bolnicu u Travniku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.