TUŽILAŠTVO ZDK

Kalabići iz Maglaja poznanika tukli palicama i metalnom cijevi

U dva navrata brutalno pretukli muškarca

Zbog napada reagirala i policija. Avaz

2.5.2023

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Rifata Kalabića (51) i Armina Kalabića (20) iz Maglaja zbog nasilničkog ponašanja. Optužnicu je potvrdio Općinski sud u Zavidovićima.

Šipkom ga udario po leđima 

Oni su optuženi zbog događaja od 20. avgusta prošle godine, u 1.45 sati u noći, u mjestu Jelovac, općina Maglaj. Terete se da su u neposrednoj blizini autopraonice, vlasništvo B. E., zajednički vršili nasilje i naročito drsko i bezobzirno se ponašali prema S. A.

Oni su se dovezli automobilom Ford Mondeo slovenskih registarskih oznaka, pa kada su zapazili S. A., zaustavili su vozilo, da bi prvi iz auta izašao Armin Kalabić i bez ikakvog razloga i povoda metalnom šipkom udario po leđima oštećenog S. A. Potom je iz auta izašao i Rifat Kalabić i krenuo prema S. A. držeći u ruci palicu s crnom drškom i savijajućim dijelom sive boje, nakon čega su obojica prišla oštećenom.

Komšija ga spasio

Zatim su mu nogama i metalnom uvijajućom šipkom zadavali udarce u predjelu glave, lica, leđa, prsa, ruku, usljed kojih je S. A. pao u travu pored potpornog zida i svojim rukama pokušao zaštititi glavu. Osumnjičeni su i dalje nastavili zadavati udarce S. A. u predjelu glave, ruku, leđa i prsa.

Nakon toga su otišli, a povrijeđeni je krenuo kući. Kad je došao do kapije komšije, optuženi su ponovo nasrnuli na njega, te ga tukli savijajućom metalnom palicom i okruglom metalnom cijevi. Nakon što mu je komšija pritekao u pomoć, optuženi su se udaljili u nepoznatom pravcu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.