POTVRĐENA OPTUŽNICA

Deset godina u bijegu: Eldin Bulić pucao dvojici muškaraca u glavu

Zločin se dogodio u aprilu 2012. godine, a oštećeni su preživjeli pokušaj da budu ubijeni

Kantonalni sud potvrdio optužnicu. Avaz

Piše: B. C.

9.9.2021

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Eldina Bulića zbog dva krivična djela ubistva u pokušaju, saopćeno je iz Tužilaštva SBK.

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Novom Travniku potvrdio je optužnicu u cijelosti.

Riječ je o zločinu koji se desio prije deset godina u Brezičanima kod Donjeg Vakufa.


Ispalio hitac u potiljak

Buliću se optužnicom stavlja na teret da je s namjerom prisvajanja novca za koji je znao da ga oštećeni imaju, 23. aprila 2012. gpdine oko 17:50 sati pokušao ubiti dvije osobe. Tog dana se sastao s oštećenima s kojima je dogovorio prodaju vozila BMW.

Optuženi je sjeo u njihovo vozilo na zadnje sjedište, nakon čega su se uputili u pravcu Donjeg Vakufa gdje je oštećenima rekao da se nalazi BMW.

Po dolasku do devastiranih kuća u Brezićanima, Bulić je iz pištolja ispalio jedan hitac u potiljak oštećenom S. A. ranivši ga u predjelu vrata.


Pribavljena izjava optuženog

- Zatim je hitac ispalio u D. K. koji se zbog ranijeg pucanja iznenadio i okrenuo u desno te refleksno podigao ruke u predjelu glave da bi ga u tom momentu ispaljeni hitac pogodio u predio desne strane lica i lijeve ruke, i tom prilikom mu nanio tešku tjelesnu povredu-navodi se u optužnici.

Na sreću oštećeni S. A. je zadobio lakšu povredu.

Optuženi Bulić je od vremena izvršenja krivičnih djela nedostupan organima gonjenja, te je za njim raspisana potjernica. Tužilaštvo je putem međunarodne pravne pomoći pribavilo izjavu optuženog, kako bi se u skladu sa odredbom člana 240. stav 5. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine podigla optužnica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.