NOVI TRAVNIK

Ubici pastira Dževada Ramulja određen pritvor: Punca upucao u glavu

Dževad Ramulj ubijen je u kamp-prikolici kod tora sa ovcima u srijedu navečer

Istražitelji na mjestu ubistva. D. Pucar

Piše: D. Pu.

14.12.2020

Kantonalni sud u Novom Travniku 11. decembra odredio je jednomjesečni pritvor H. Ć. osumnjičenom za ubistvo punca, pastira Dževada Ramulja koji je usmrćen je u kamp-prikolici kod tora sa ovcama u srijedu navečer.  Rješenje o pritvoru postavljeno je na internet stranici Suda. 

Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona u Travniku.


Zaštita identiteta maloljetnika

- Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona je dana 11. 12. 2020. godine uputilo Kantonalnom sudu u Novom Travniku prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Ć. H. rođen 1994. godine zbog počinjenog krivičnog djela ubistva na štetu Dž. R. iz Novog Travnika, te krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Uvidom u službene evidencije Tužilaštva utvrđeno je da Tužilaštvu nije još dostavljena odluka Kantonalnog suda u Novom Travniku ", kazala je Ernesa Beganović, stručna saradnica za odnose s javnošću Tužilaštva.  

Što se tiče dvojice maloljetnika koji su bili saučesnici, zbog zaštite identiteta Tužilaštvo ne otkriva takve podatke, a o njihovoj sudbini odlučit će Općinski sud u Travniku.


Policiji priznao zločin

Podsjetimo, H. Ć. ,zet brutalno ubijenog Dževada Ramulja policiji je priznao da je ubio punca, te da je to uradio u saradnji sa dvojicom 15-godišnjaka, koji su potvrdili njegove navode. Policajcima je otkrio i gdje se nalazi puška kojom je ubio punca, a koju su istražitelji našli u blizini Ravnog Rostova, 10-tak kilometara dalje od mjesta zločina prema Bugojnu. Ramulja je ubio pucajući mu u glavu.  

Prije nekoliko mjeseci nesretnog Dževada pokušali su – otrovati, i to otrovom za miševe, u narodu poznatiji kao mišomor! Motiv za ubistvo bio je novac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.