CRNA HRONIKA

Zenica: Đevadu Musliću 2,2 godine zatvora

Arhiv

Piše: D. Pa.

30.7.2018

Općinski sud u Zenici osudio je Đevada Muslića na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK. 

- Zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi te zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Općinski sud donio je osuđujuću, prvostepenu, nepravomoćnu presudu kojom se optuženi proglašava krivim za navedena krivična djela. Sud je optuženom za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, a za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja kaznu zatvora u trajanju od devet mjeseci, odnosno, Sud je optuženom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca - kažu iz Tužilaštva ZDK.

Podsjetimo, Muslić je uhapšen zajedno s Akifom Smailhodžićem i Nerminom Bajtarevićem u akciji kodnog naziva “Poligon”, koju su sredinom avgusta prošle godine u Zenici izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.