RADOVI U TOKU

Nema kupanja na Bunici ovog ljeta

Gradonačelnik Mostara obišao gradilište i obznanio da nema dovoljno novca

Kordić u obilasku radova. Avaz

Meliha Smajkic

17.5.2024

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić danas je posjetio Sportsko-rekreacioni centar Bunica, gdje su u toku radovi na uređenju ovog, Mostarcima, omiljenog kupališta i izletišta.

Radovi na revitalizaciji rekreacijskog centra Buna i Bunica, podsjetimo, otpočeli su sredinom januara ove godine kroz projekt "Prostori koji pokreću“.

Kako je tada rečeno, radovi prve, inicijalne faze procijenjeni su u vrijednosti od 630.000 KM, a finansira ih Vlada Ujedinjenog Kraljevstva te Grad Mostar, dok je izvođač firma „Promark“.

- Danas smo se na terenu susreli s našim partnerima, saradnicima, projektantima i izvođačem koji su nam objasnili cijeli projektni i izvedbeni proces. S obzirom na to da još uvijek nemamo potpuno zatvorenu finansijsku konstrukciju za cijeli projekt, podijelili smo ga u tri faze. No, kako su se stekli idealni vremenski uvjeti za intervenciju, odlučili smo ubrzati radove i iznaći dodatna novčana sredstva za završetak radova u što skorijem roku.

Ovim putem želim obavijestiti svoje sugrađane kako Bunica neće biti raspoloživa za korištenje ovog ljeta zbog radova koje smo odlučili ne prekidati kako bi se glavni dio sanacije zavrsio do jeseni – objavio je Kordić na svom Facebook profilu.

Završetak prve faze radova, kojom je predviđena rekonstrukcija pješačkih mostova, uređivanje obale, osposobljavanje česmi na otvorenom, rekonstrukcija javnih toaleta i drugi, planiran je do 30.juna ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.