NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Čeka se datum glasanja

Ponovo nekretnine dosežu vrtoglave iznose, cijena kvadrata stana i 9.000 KM

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

14.5.2024

Još se čeka zvanična potvrda datuma, ali dani nas dijele od sjednice na kojoj bi se Generalna skupština UN-a trebala izjasniti o rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Vijeću sigurnosti, kako saznaje „Avaz“, obratit će se predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt).

U današnjem "Avazu" donosimo i to da je bivšoj djevojci Dženana Memića, Alisi Mutap, upućen poziv da ide u zatvor. Ona je pravosnažno osuđena prije mjesec za davanje lažnog iskaza koji se odnosi na okolnosti stradanja njenog tadašnjeg momka Dženana Memića, koji je stradao 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži.

Ponovo nekretnine dosežu vrtoglave iznose, cijena kvadrata stana i 9.000 KM. Iako je i dalje potražnja veća u odnosu na ponudu, naš sagovornik kaže da se i ta slika lagano mijenja zbog nekolicine projekata koji su u toku ili u planu.

Paprena cijena „projekata“ trojke. Dug Kantona Sarajevo sve bliži milijardi KM! U dokumentu „Strategija upravljanja dugom Kantona Sarajevo 2023. – 2025.“ može se pronaći podatak da, zaključno s 31. decembrom 2022., dug KS iznosi 483 miliona KM.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez za “Avaz”: Spreman NATO kišobran za BiH. U fokusu zasjedanja, razumljivo, bit će Ukrajina, ali poseban dio bit će posvećen i izazovima na zapadnom Balkanu, kao i strategijama za podršku partnerima u riziku.

Šta se čeka dok se centar glavnog grada se ruši. U glavnom gradu BiH često dolazi do incidenata zbog dotrajalih fasada, pa je tako u posljednjim dvama mjesecima najmanje tri puta došlo do obrušavanja fasade duž ulice Ferhadija, gdje je čest veliki broj prolaznika.

Filmska potjera na području Zenice. Zenička policija jučer je tragala za dvije osobe iz Srednjobosanskog kantona koje su, nakon organizirane policijske potjere za njima te slijetanja u kanal u mjestu Brce kod Zenice, napustile Audi A3 stranih registarskih tablica. Treća osoba, koja je ostala zaglavljena u vozilu, zadobila je lakše povrede.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.