BROJNE TEME

Omerović u Bakuu s članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Azerbejdžana za BiH

U fokusu razgovora bilo je i intenziviranje međuparlamentarne i međuvladine saradnje

Omerović u Bakuu. Fena

FENA

3.5.2024

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nihad Omerović održao je danas u Bakuu, na marginama 6. svjetskog foruma o interkulturalnom dijalogu, sastanak sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Azerbejdžana za BiH, koje je predvodio predsjedavajući Grupe prijateljstva Mazahir Javid Efendiyev.

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali i članovi Grupe prijateljstva Parlamenta Azerbejdžana za BiH Jabi Huseyn Guliyev, Mushfig Jafar Jafarov i Musa Jafar Gasimli, konstatovano je da su odnosi između dvije zemlje izuzetno prijateljski što, kako je rečeno, otvara široke mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblastima energetike, poljoprivrede i turizma.

U fokusu razgovora bilo je i intenziviranje međuparlamentarne i međuvladine saradnje, te ubrzanje aktivnosti na potpisivanju i ratifikovanju svih pripremljenih međudržavnih sporazuma.

S tim u vezi, dogovoreno je da će državni parlamentarci učiniti sve kako bi se ubrzale i aktivnosti na otvaranju ambasade BiH u Bakuu, što bi dodatno unaprijedilo odnose dvije prijateljske države - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.